Sarah Benzeguir

Jag heter Sarah Benzeguir och är analytiker på Söderberg & Partners. Jag arbetar främst med analys för kapitalförvaltningen, Trygghetsförvaltningen. Vi tittar dagligen på förändringar i marknaden och gör omallokeringar i våra fonder med fokus på risknivån. En rolig och utmanande del i mitt arbete är att efter finansiell teori och nya regelverk bygga modeller för utvärdering av våra strategier och investeringsbeslut, samt ta fram mått på risk som gör det enkelt för både befintliga och nya kunder att förstå risken i sina placeringar. En annan viktig del är att fungera som stöd för rådgivare och ta fram material med information och jämförelser, både kvantitativa och kvalitativa, mellan olika investeringsalternativ.

Hur tycker du det är att arbeta på Söderberg & Partners?
Det är ett ungt, spännande bolag. Det händer saker hela tiden och vi är inte rädda för att testa nya saker och vara förnyare av den bransch vi arbetar i. Att skapa mervärde för våra kunder är det viktigaste och återspeglas i allt vi gör. Förutom utmanande arbetsuppgifter arbetar man i en miljö där det är högt i tak, man får tidigt ta stort ansvar och har prestigelösa och duktiga kollegor.

Är det något särskilt ögonblick du minns?
Ja, ett ögonblick som jag minns väldigt väl var när jag precis hade flyttat ner till Luxemburg för att jobba på vårt kontor där. Det var vid uppstarten av vår fondverksamhet och vi var endast tre personer på kontoret. En morgon var jag sen, och då ringde en av mina kollegor för att försäkra sig om att allt var bra. Bara en vecka tidigare hade jag nämligen fastnat i hissen på väg ner från min lägenhet. Jag blev glad för min kollegas omtanke och tyckte att det var ganska roligt.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka sig till Söderberg & Partners?
Om du vill arbeta på ett företag som inte bara är förnyare och ledande av branschen, utan även i en utmanande miljö där du uppmuntras att ifrågasätta och kreativt hitta nya lösningar, då ska du absolut söka hit!