Daniel Fahlberg

Administration

Jag heter Daniel Fahlberg och arbetar som administratör och gruppchef på vårt kontor i Sundsvall. I min grupp är vi nio stycken och inom den arbetar vi främst med moment kopplade till tjänstepensionslösningar. I Sundsvall är administrationen uppdelad i olika arbetsgrupper beroende på kundföretagens storlek. Förutom ren administration har vi mycket kontakt med HR- och lönefunktioner samt med de anställda.

Hur ser arbetet ut för en administratör i Sundsvall?
Vissa arbetsuppgifter är återkommande, som t.ex. att ta hand om telefonsamtal och mail. Sedan jobbar vi i veckovisa block. Exempelvis arbetar vi koncentrerat en vecka i månaden med revisionskontroller, och i slutet av månaden lägger vi fokus på personalförändringar hos kundföretagen. Det ger variation i arbetet.

 

Vad är det bästa med att arbeta på Söderberg & Partners?
Det händer väldigt mycket, företaget utvecklas hela tiden och går framåt. Man får ofta gehör för egna idéer och du kan vara med och påverka utvecklingen av våra system även som enskild administratör. Sedan är kollegorna extremt hjälpsamma och trevliga. En av våra värderingar är Hjälpsam. Det är väldigt viktigt för administratörer tycker jag och det kännetecknar verkligen oss.

Vill du berätta om något särskilt ögonblick du minns?
Ja, det var ett ögonblick som gjorde mig glad och det kändes så personligt. I fjol fick jag pris för Årets Administratör. Det var såklart jätteroligt, men dagen efter skrev vår vd Gustaf Rentzhog ett personligt mail till mig med några rader kring det här. Det värmde och kändes nästan ännu mer värt än priset.